Hoppa direkt till innehåll

Projekt Kåbdalis uppdatering

Nu är det äntligen dags för projektet med fiberutbyggnad i Kåbdalis att gå in i en ny fas. Det har varit lite turbulent i och med ett lågt intresse, men många ändrade sig i sista stund och nu är vi på rätt spår igen. För bara några dagar sedan så dök dom sista offerterna upp och vi kunde konstatera att projektet har ekonomisk hållbarhet. En fantastiskt trevlig nyhet, inte bara för oss på Jokknet, utan främst för alla som väntat på en ordentlig uppkoppling mot Internet även i Kåbdalis.
Redan vecka 26 kommer arbetet att lägga ned rör för fiber i backen att påbörjas och för att underlätta fiberarbetet så förbereds alla slangar och kanaler i hela Kåbdalis innan någon fiber dras fram till hus. Detta gör att ingen behöver vara orolig att Område 1 får sin uppkoppling snabbare än Område 5. Alla får sin uppkoppling samtidigt.
Anledningen till ordningen, om någon funderar, beror på att Område 4 och 5 redan har många fiberslangar och förberedelser utförda, vilket gör att dom går avsevärt snabbare att färdigställa.
För er som behöver gräva fram till tomtgränsen, vi kontaktar er för mer information.
Vi kommer att uppdatera om förloppet i projektet på vår hemsida, www.jokknet.se.