Hoppa direkt till innehåll

Kåbdalis Fiberutbyggnad - Vanliga frågor

För att underlätta för kunder i Kåbdalis att hitta information rörande fiberarbetet som pågår i skrivande stund så har jag lagt upp en lista med dom vanligaste frågorna. På detta sätt så slipper man vänta och kanske hittar sitt svar på en gång.
Kan jag ansluta mig till Fibernätet fast projektet redan är igång?
Svaret är "kanske". Det beror på om ditt område redan är klar, eller om det är för sent att lägga in din tomt i planeringen. Säkraste sättet att få reda på detta är att ta kontakt med mig så får vi kontrollera hur det ligger till.
Vad kostar det att ansluta sig till Fibernätet?
Kostnaden är 18000 kr plus moms (22500 kr inklusive moms), dock är detta priset som gäller enbart om du hinner i fas 1, kanalisationsgrävningen. Om du missat att lämna in ett avtal och inte kan vara med i första fasen så blir det betydligt dyrare. Priset blir i så fall individuellt satt baserat på var och hur det går att ansluta.
Jag har inte fått någon intresseanmälan för fiber!
Detta är förstås beklagligt. Eftersom projektplaneringen startade redan 2020 så förstår vi att många tomter och fastigheter har bytt ägare. Vi har inte fått någon information från säljare eller köpare i många fall, vilket gör att vi helt enkelt inte vet vem vi ska kontakta för information. I det fall du inte fått någon intresseanmälan så är det bara att kontakta mig så kollar vi om det finns någon möjlighet för anslutning.
Jag har skickat in ett avtal, men sedan sålt fastigheten/tomten!
Om du sålt fastigheten efter att du skrivit under ett avtal om aktiv fiberanslutning (A-Paket) så måste du kontakta oss för annullering av avtalet. Om vi inte får någon information och vår entreprenör redan påbörjat arbetet så kommer du att få betala för anslutningen oavsett vem som är ny ägare. Enklaste lösningen är att ta kontakt med den nya ägaren och höra om dom vill överta avtalet. Om du valt en passiv anslutning så blir det enklare att annullera avtalet eftersom det inte bidrar till projektbudgeten.
Jag har valt en fiberanslutning, men har inte tid att gräva diket över tomten!
Om grävningen av det anslutande diket från fastigheten inte utförs i tid så kommer vår entreprenör att hoppa över fastigheten. Att sedan ansluta fastigheten i efterhand kommer att orsaka en merkostnad. Tänk på att om du valt ett aktivt paket (A-Paket) så kommer du att bli fakturerad för anslutningskostnaden även om entreprenören inte får möjlighet att ansluta fastigheten. Om du valt ett passivt paket (K-paket) så tillkommer enbart en kostnad för grävningen.
Jag har en annan fråga som inte besvaras här!
Ta kontakt med mig via e-post så ska jag försöka hjälpa till. Under perioden 18/7-15/8 har jag semester, men kommer ändå att vara behjälplig via E-post som kontrolleras några gånger om dagen. Jag kommer inte att vara tillgänglig via telefon under denna period.

Med vänliga hälsningar/best regards

Varrudagáj/ Ustitlaš dearvvuođaiguin

Urban Fjellström

IT Projektledare
Telefon: 0971-171 68