Utan bredband

Saknar ditt hushåll eller företag möjlighet att teckna bredbandsabonnemang?

Om du INTE har tillgång till minst 1 Mbit/s är det viktigt att du registrerar det på POST- OCH TELESTYRELSENS WEBBPLATS. 

Vad är bredband?

Som bredband räknas här en internetuppkoppling med en bithastighet på minst 1 Mbit/sekund. Uppkopplingen kan vara antingen fast eller mobil. Om du är osäker på vilken hastighet din internetuppkoppling har, kontrollera detta med din leverantör eller testa den via tjänsten BREDBANDSKOLLEN.

PTS lista

Post- och telestyrelsen gör en kartläggning över vilka hushåll och företag i Sverige inte har tillgång till bredband om minst 1 mbit/s.  Alla hushåll och företag som saknar den möjligheten har rätt att stå med på en lista, som PTS skickar till telebolagen.

Listan används för planering av 4G-mobilnätet och målet är att bygga ut för personer som helt saknar bredband. Om ett namn kommer med på PTS listan ökar möjligheterna för att nätet kommer att byggas i anslutning till aktuell adress. Av denna anledning är det viktigt att vi kommer i kontakt med dig som saknar tillräckligt bra uppkoppling.

Utan Bredband
Läs mer på PTS hemsida
Utan Bredband

Mät din Internethastighet:
Bredbandskollen

Registrera dig på PTS:
Webbformulär för hushåll

Webbformulär för
Företag/Organisationer